Noutati & presa

HIDROMEK – Experienţa întâlnește calitatea

Marca HIDROMEK este prezentă pe șantiere din toată lumea, utilajele sale fiind apreciate pentru calităţile tehnice și robusteţea în exploatare.

Aproape 40 de ani de experienţă în proiectarea și producţia utilajelor pentru construcţii, 1.672 de angajaţi, unităţi de producţie situate pe două continente, peste 100 de reprezentanţe de vânzări și service situate pe toate continentele, prezenţa în Top 50 cei mai importanţi producători mondiali de utilaje astfel poate fi prezentat în câteva cuvinte producătorul de echipamente pentru construcţii Hidromek.

Bazându-se pe un departament de cercetare și proiectare bine pus la punct, ale cărui competenţe au fost recunoscute prin premii prestigioase precum US A-Chicago Good Design Award – 2011 sau IF Good Design Award acordat în Germania în 2012, dar și pe linii de producţie moderne, ca de exemplu cele de sudură, unde 90% dintre operaţiuni se realizează cu ajutorul roboţilor, lansările de utilaje din ultimii ani au adus de fiecare dată vânzări mai mari. În acest context, începerea producţiei celei mai moderne game de buldoexcavatoare sub numele ALPHA reprezintă un eveniment așteptat de către utilizatorii de astfel de utilaje. Modelele ALPHA îndeplinesc toate normele de poluare, oferind cele mai reduse nivele de vibraţii și un nivel redus al zgomotului în cabină, răspunzând cerinţelor legislative, extrem de restrictive, europene și americane.

ALPHA – buldoexcavatoare fără compromisuri

Costuri reduse de exploatare și întreţinere, rezistenţă, o cabină special proiectată pentru a asigura operatorului o vizibilitate unică, sisteme de comandă și control intuitive, ușor de operat, iată câteva elemente care fac diferenţa atunci când vorbim de calitatea unui utilaj. Atunci când este analizată însă performanţa sa: cantitatea pentru un schimb sau pe ora de lucru sau posibilitatea de a fi utilizat pentru cât mai multe activităţi, diferite din punctul de vedere al atașamentelor utilizate, acestea reprezintă argumente hotărâtoare în achiziţionarea unui buldoexcavator.

Modelele HIDROMEK HMK 102B și HMK 102S (patru roţi egale) și posibilitatea de a comuta între modul de tracţiune 4×2 sau tracţiune integrală 4×4) fac parte din noua serie ALPHA. Acestea sunt prevăzute cu sistemul LSD (diferenţial cu alunecare limitată), care furnizează o forţă de tracţiune mai mare prin acţionarea asupra punţii faţă și blocarea diferenţialului punţii spate, împiedicând astfel deraparea pe suprafeţe de deplasare acoperite cu macadam, noroi sau pământ îngheţat. Avantajele pentru utilizator sunt majore, deoarece perioada de înlocuire a anvelopelor crește, ciclul de lucru este mai rapid și, în paralel, consumul de combustibl scade.

Opţional, buldoexcavatoarele seriei ALPHA pot fi echipate cu pompe cu pistoane cu debit variabil, acestea asigurând întreaga putere hidraulică necesară unei anumi- te secvenţe de lucru. Utilizarea sistemului LoadSensing oferă un control precis al debitului de lichid hidraulic, motorul fiind utilizat numai la turaţia și puterea necesară unei activităţi specifice, eficienţa utilizării acestuia fiind de până la 95%, fără a fi nevoie de intervenţia operatorului.

Un sistem de supape FLOWSHARING permite controlul comun al debitului pentru diferite circuite hidraulice ce lucrează în paralel, independent de încărcarea la nivelul organului de lucru și de gradul de pregătire al operatorului, astfel utilajul putând fi utilizat pentru activităţi diferite, precum lansarea de conducte sau săparea de canale. Acestea controlează simultan fluxul de lichid necesar pentru acţionarea hidraulică a braţului, contrabraţului sau cupei chiar și la turaţii reduse, aceste mașini putând fi utilizate în zone cu restricţii majore în ceea ce privește zgomotul, precum spitale, școli sau în centrul orașelor.

 

Putere și flexibilitate – cel mai bun lanţ cinematic

Motorul de 100 CP (putere livrată la 2.200 rpm) are o capacitate cilindrică de 4.400 cmc, cuplul său maxim livrat atingând 450 Nm la 1.400 rpm.

Debitul circuitului hidraulic principal este de 90 l/min, la o presiune de lucru de 227 bar. Pompa auxiliară, care asigură presiunea de lucru necesară lucrului în paralel cu un al doilea echipament, precum un ciocan hidraulic, freză de asfalt sau alt utilaj controlat manual, oferă de asemenea o presiune de lucru mare, de 190 bar. Atunci când se optează pentru varianta de control unic al debitului FLOWSHARING, debitul de lucru poate ajunge la 163 l/min.

Cutia de viteze automată este pregătită pentru utilizare în condiţii grele de lucru (heavy-duty), fiind extrem de flexibilă, datorită numărului mare de viteze: 6 înainte și 3 înapoi, timpul de răspuns fiind foarte scurt, indiferent de modul de lucru al utilajului. Sistemul de transmitere a mișcării la roţi poate fi comutat electric între două sau patru roţi motoare. Opţional, pot fi echipate cu sistem de blocare a diferenţialului, pentru o forţă mai mare disponibilă la nivelul roţilor.

O cabină unică – avantaje deosebite pentru operator în timpul lucrului

Echipa de dezvoltare tehnologică de la HIDROMEK a proiectat o cabină spaţioasă și confortabilă, cu numeroase dotări care să ofere un mod de lucru plăcut. Dar pentru specialiștii HIDROMEK nu a fost suficient: bordul de comandă pentru modul de lucru săpare și pentru modul încărcare a fost repoziţionat, comparativ cu buldoexcavatoarele clasice.

Astfel, în cazul utilajelor clasice operatorul trebuie să întoarcă capul la 90o spre stânga, în modul de lucru săpare, pentru a vedea indicaţiile aparaturii de control de pe bord sau spre dreapta, tot la 90o, atunci când lucrează în modul încărcare.

Operatorul noilor buldoexcavatoare ale seriei ALPHA are însă sub control permanent ecranul LCD montat pe bord deoarece acesta este permanent în faţa sa sau ușor deplasat spre stânga. Operatorul poate lucra mult mai mult, comparativ cu utilajele cu cabină standard de pe piaţă, deoarece nu mai acuză dureri de gât sau ale spatelui după primele ore de muncă.

MSS (Motion Stabilizer System) – amortizor de șocuri în cilindrii hidraulici

Deplasarea cu cupa încărcată la maxim pe un teren neamenajat, precum cel din interiorul șantierelor induce mișcări necontrolate ale acesteia, o parte din material putând fi pierdut pe drum. Prin utilizarea sistemului MSS, materialul este păstrat în cupă fără pierderi chiar dacă este încărcată la maxim, la viteze mari de deplasare.

Share this post