Noutati & presa

Komatsu a lansat noul buldozer pe șenile D155AX-8

Komatsu International Europe a lansat în cursul acestui an o serie de modele de echipamente și tehnologii în premieră, printre care și buldozerul pe șenile D155AX-8.

 

 Cu o masă proprie cuprinsă între 38.000-43.000 de kg (în funcţie de configuraţia echipamentului) și o putere a motorului de 354 CP, modelul D155AX-8 este echipat cu un motor Komatsu SAA 6D140E-dezvoltat pentru a acoperi cerinţele stricte ale standardelor de poluare Stage IV.

Acest buldozer este echipat cu cea mai nouă tehnologie de monitorizare KOMTRAX™, ce poate fi accesată de pe web sau de pe aplicaţia KOMTRAX™ Mobile ce poate fi descărcată pe smartphone. Importatorul unic pentru România al utilajelor Komatsu, compania Marcom RMC’94 acordă întreg suportul necesar pentru ca această aplicaţie, disponibilă gratuit pentru toate utilajele producătorului japonez să poată fi exploatată de către utilizator pentru a obţine un randament maxim în utilizare și pentru a le menţine într-o stare optimă de funcţionare.

Pe lângă faptul că furnizează informaţii precum nivelul de combustibil, orele de operare, locaţia, alerte de avertizare și mentenanţă, KOMTRAX™ poate monitoriza nivelul de AdBlue®, reacţia filtrului de particule diesel Komatsu (KDPF) și furturile de combustibil. Sistemul de Identificare a Operatorului raportează informaţii cheie pentru mai mulţi operatori, iar funcţia Auto Idle Shutdown contribuie la reducerea costurilor operaţionale, prin reducerea timpului de staţionare.

Toate echipamentele Komatsu EU Stage IV beneficiază de Komatsu CARE®, un program de întreţinere complementar, care acoperă pentru primele 2.000 de ore de funcţionare sau primii trei ani toate lucrările de întreţinere prevăzute de către producător, lucrările fiind executate de către tehnicieni special instruiţi de către Komatsu, cu piese de schimb de origine. De asemenea, sunt oferite gratuit maxim două filtre de particule diesel, garanţia sistemului KDPF fiind de cinci ani sau primele 9.000 ore de funcţionare.

 

Lama patentată SIGMADOZER® pentru o productivitate unică

Buldozerul pe șenile D155AX-8 este echipat cu lama SIGMADOZER®, un produs original Komatsu, cu o capacitate de 9,4 mc. SIGMADOZER® îmbunătăţește considerabil performanţa utilajului și mărește productivitatea cu până la 15%, comparativ cu o lamă obișnuită de tip semi-U. Lama beneficiază de un design revoluţionar al părţii frontale, care asigură o mai mare forţă de săpare și de deplasare a materialului dinspre centrul lamei. Astfel, un volum mai mare de material este deplasat în faţa lamei, iar rezistenţa solului la săpare este redusă faţă de lamele clasice, cu alte cuvinte o mai mare cantitate de sol poate fi nivelată cu mai puţin efort din partea utilajului.

Transmisia automată reduce semnificativ consumul de combustibil

Buldozerul pe șenile D155AX-8 este prevăzut cu o cutie de viteze automată și un convertizor de cuplu cu autoblocare, ceea ce duce la o scădere spectaculoasă a consumului de combustibil, trenul de rulare fiind astfel mult mai eficient. Convertizorul de cuplu autoblocant transferă în mod automat puterea motorului direct către transmisia fiecărei șenile, reducând astfel consumul de combustibil cu până la 10%, în timp ce puterea echipamentului se menţine la aceleași valori.

Sistem de control ergonomic

Sistemul de comandă și control PCCS (Palm Command Control System) conceput de Komatsu, oferă operatorului un control maxim asupra buldozerului, prin asigurarea unei posturi relaxate în timpul operaţiunilor de lucru, oboseala fiind mult diminuată. Schimbarea treptelor de viteză se face extrem de simplu, prin selectarea modului de lucru adecvat fiecărei aplicaţii, iar joystick-ul pentru controlul electronic al lamei și al plugului scarificator oferă un control excelent asupra echipamentului. Plugul scarificator are incorporată o funcţie nouă de revenire automată în poziţia de repaus, ceea ce duce la reducerea consumurilor inutile de combustibil care apar atunci când este uitat în poziţia de lucru.

Mediul de lucru confortabil al noului buldozer pe șenile permite operatorului să se concentreze la operaţiunile de lucru, crescând astfel productivitatea. Cabina de mari dimensiuni este securizată conform celor mai noi norme RO PS. De asemenea, este montată pe un sistem special destinat amortizării vibraţiilor și șocurilor, chiar și pe cele mai dificile terenuri, nivelul de zgomot din interiorul cabinei fiind redus.

Un monitor color LCD 7” nou de înaltă rezoluţie afișează toate informaţiile legate de echipament. Buldozerul pe șenile D155AX-8 este echipat standard cu un sistem de monitorizare video ce permite vizualizarea perimetrului din spatele utilajului.

Tren de rulare cu control electronic, pentru ușurinţă în operare

Buldozerul D155AX-8 utilizează un sistem de control al trenului de rulare care îmbunătăţește semnificativ operaţiunile de lucru și productivitatea. Schimbarea direcţiei poate fi realizată rapid sau pe raze mici, în funcţie de condiţiile de lucru, datorită Sistemului de Direcţie Hidrostatică (HSS) dezvoltat de către Komatsu.

Share this post