Noutati & presa

Komatsu a lansat noul încărcător frontal pe pneuri WA800-8

Komatsu a lansat noul încărcător frontal pe pneuri WA800-8

Komatsu WA800-8 este unul dintre cele mai importante utilaje de mare capacitate așteptate pe șantierele din întreaga lume, încărcătoarele frontale din generațiile anterioare ale producătorului japonez fiind deja extrem de apreciate pentru rezistența lor și volumul mare de material încărcat la un singur ciclu de lucru. De la noua generație coordonatorii marilor șantiere așteaptă însă mai mult, în special cicluri de lucru mai rapide și o reducere semnificativă a consumului.

Ca de obicei, specialiștii de la Komatsu au dovedit o reacție promptă la cererea pieței, noul încărcător frontal Komatsu WA 800-8 oferind avantaje importante comparativ cu seriile anterioare, sistemele electronice de control Modulation Clutch, Variable Traction Control Auto Kick Down asigurând o viteză mai mare de lucru, în special prin preluarea unor comenzi repetitive care acum operatorul nu mai trebuie să le îndeplinească manual, dar și a unor funcții complementare care îl asistă în timpul lucrului, cum sunt cele care reduc turația motorului și apoi îl opresc dacă nu se înregistrează nici o secvență de lucru.

Komatsu WA 800-8 oferă însă și surprize plăcute… neașteptate. Astfel, deși cupa de mare capacitate de 11,5 mc este similară, din punctul de vedere al volumului, cu cea a utilajelor din generațiile anterioare, aceasta oferă p productivitate mai mare orară, datorită unui factor de umplere mărit. Creșterea volumului de material încărcat a fost posibilă datorită reproiectării acesteia de către specialiștii grupului.

 

Putere, performanță și eficiență

Pentru a oferi operatorului un mediu de lucru sigur și confortabil, stabilitatea utilajului în timpului lucrului este esențială. Nu trebuie uitat că sarcina nominală de încărcare a cupei este de 20.700 kg. În aceste condiții, cu siguranță că operatorul va aprecia masa proprie a utilajului de nu mai puțin de 115 t, aceasta oferind o stabilitate deosebită în momentele importante ale încărcării și descărcării cupei, totul fiind atent controlat de un sistem electronic ce reacționează cu o viteză mult mai mare decât timpul de reacție al operatorului. Alături de siguranța în operare, rezistența în timp la utilizarea intensivă pe cele mai dure șantiere reprezintă un aspect extrem de apreciat de către utilizatori la noul încărcător Komatsu WA800-8.

Două filtre de particule diesel, două turbine cu geometrie variabilă, un sistem de recirculare a gazelor evacuate răcite, noi tehnologii de control a funcționării motorului, un sistem de ventilare închis al carterului, și mai ales, fără AdBlue®. Așa arată pe scurt noua generație de motoare de la Komatsu, care va permite clienților WA800-8 să fie competitivi la licitații și care vor permite proprietarilor de utilaje Komatsu să le utilizeze mulți ani fără a depăși costurile prevăzute. Și deoarece preocupările de mediu sunt în creștere la nivel mondial, motorul care oferă întreaga putere necesară pentru ca încărcătorul Komatsu WA800-8 să lucreze la întreaga sa capacitate, îndeplinește cele mai recente reglementări UE privind emisiile EU Stage V.

 

Siguranță, fiabilitate și durabilitate

O nouă cabină care acoperă cerințele celor mai noi reglementări ROPS / FOPS privind rezistența la deformare în cazul căderii unei greutăți sau la răsturnare, foarte spațioasă, oferă un mediu de lucru complet reproiectat, cu o vedere largă și neobstrucționată a zonei de lucru. Pe timp de noapte, vizibilitate zonei de lucru este asigurată datorită noilor sisteme de iluminare cu LED, acestea fiind oferite în pachetul standard.

Komvision, un echipament special creat de Komatsu pentru a evita coliziunile sau atingerea altor muncitori pe șantier din cauza zonelor oarbe, care nu permit operatorului să aibe o vizibilitate directă, se bazează în cazul încărcătorului Komatsu WA800-8 pe o rețea de  cinci camere video ce realizează o vedere panoramică a zonei din jurul utilajului, vizibilă pentru operator pe un monitor dedicat. O cameră video suplimentară color cu o linie-indicator de distanță, ce poate fi urmărită de operator pe monitorul din cabină permite aprecierea de către acesta a distanțelor.

Pentru siguranța lor, în special atunci când lucrează la înălțime, tehnicienii de întreținere pot atașa șufe cu care pot să se asigure, Komatsu  WA800-8 având prevăzute în punctele cheie inele de ancorare. De asemenea, în caz de urgență, în dotarea standard al utilajului au fost prevăzute comutatoare de siguranță pentru blocarea deplasării utilajului ce pot fi acționate rapid de la nivelul solului, montate în partea din spate a acestuia.

Pasarelele de acces și balustradele montate pe contragreutate oferă o ieșire sigură oferită în dotarea standard suplimentară, dar și o întreținere mai ușoară a elementelor importante ale utilajului, precum filtrele sau verificarea nivelurilor lichidelor de lucru. Opțional, Komatsu oferă celor interesați o scară de acces cu o înclinare de 45 de grade ce se poate extinde hidraulic.

Sistemul de răcire al radiatoarelor se bazează pe un ventilator hidraulic reversibil, care permite un acces sigur și o curățare ușoară a acestora cu apă sau aer comprimat. Pentru a reduce posibilitatea de a cumula praf sau noroi la nivelul radiatorului modular și deci a reduce capacitatea sa de răcire, acesta are prevăzută o distanță mai mare între nervurile de răcire.

De asemenea, durata de funcționare a sistemului de frânare fără a necesita intervenția echipei de întreținere a crescut semnificativ datorită sistemului de frânare hidraulic complet etanșat. Partea frontală a utilajului și articulațiile echipamentului de încărcare cu cupă au fost reproiectate pentru a fi mai puternice și mai durabile.

Cupă de 11,5 mc: randament mai mare, costuri de întreținere mai mici

În mod standard, Komatsu oferă o cupă de încărcare cu o capacitate de până la 11,5 mc, aceasta fiind total reproiectată pentru a oferi cele mai bune performanțe existente pe piață.

Specialiștii japonezi au modificat sistemul de menținere al materialului în cupă în timpul deplasării utilajului. Prin reproiectarea formei cupei, și anume o rază de curbură mai mare a pereților laterali și un unghi mai mare de atac, continuat cu o podea mai înclinată obținându-se o pătrundere mai mare în prisma de material și un factor de umplere mai mare.

Dinții cupei ultra-puternici și pereții laterali întăriți reduc spectaculos uzura cupei, reducând în același timp gradul de uzură al anvelopelor și implicit costurile de întreținere.

Pentru mai multe detalii tehnice si cerere oferta va rugam sa accesati urmatorul link:

Incarcator frontal WA800-8

Share this post