Noutati & presa

Komatsu anunță noul buldoexcavator WB97S-8

Komatsu anunță noul buldoexcavator WB97S-8

Luna februarie a adus cu o veste așteptată cu mult interes de către constructorii europeni în general și cei din România în special: Komatsu Europe a anunțat lansarea oficială a noului buldoexcavator WB97S-8. Acesta face parte dintr-o nouă serie, care se anunță deja un best seller.

Analizând specificațiile sale tehnice cât și proiectarea sa generală, se poate spune că noul buldoexcavator va reuși ceea ce își dorește fiecare utilizator: să realizeze exact sarcinile necesare, specifice unui anumit șantier. Dacă apropierea de cerințele utilizatorilor reprezintă un deziderat care în general poate fi atins de către un utilaj specializat, iată că producătorul japonez a reușit și pentru această gamă de utilaje am putea spune universale, ca și utilizare, să le aducă aproape de cerințele fiecărui proprietar din punctul de vedere al randamentului dar și al eficienței consumului de combustibil.

Pentru a analiza în câteva cuvinte performanța Komatsu, putem apela la ceea ce a declarat cel care cunoaște cel mai bine utilajul, Alex Visentin, Product Manager la Komatsu Europe. Acesta a afirmat în momentul lansării noii serii de buldoexcavatoare Koamtsu  WB97S-8 cu două roți directoare că noua generație are inclusă în dotarea standard o serie de caracteristici avansate, specifice mai degrabă unor dotări speciale: „Cu un accent clar pe siguranță, noul buldoexcavator reprezintă cu adevărat un echilibru perfect între vizibilitate mare, confortul operatorului și productivitate, ceea ce îl face să se adapteze perfect cerințelor de lucru ale oricărui client”.

Eficiență – fiabilitate – versatilitate

Adaptibilitatea perfectă la orice post de lucru este posibilă în primul rând datorită includerii în dotarea standard a noului buldoexcavator Komatsu WB97S-8 a unor tehnologii de înaltă clasă. Acestea oferă o eficiență deosebită în operare și  împreună cu vizibilitate deosbită oferită operatorului în timpul lucrului, unică în clasa sa, datorată designului original Komatsu ce include eșapamentul de evacuare a gazelor arse montat lateral și o capotă a motorului compactă, fac din noua generație de buldoexcavatoare una dintre cele mai redutabile modele lansate vreodată pe piață.

Cu un accent pus clar pe siguranța operatorului dar și a celorlați lucrători de pe șantier, Komatsu WB97S-8 reprezintă un echilibru perfect între vizibilitate deosebită în timpul lucrului, confortul operatorului și productivitatea orară.

Ambreiajul ventilat vâscos creat de Komatsu special pentru acestă serie de buldoexcavator reprezintă soluția perfectă pentru a reduce consmul de combustibil prin scăderea încărcării motorului atunci când nu este necesară o răcire la capacitate maximă a acestuia. Pentru motorul ultraperformant,  noul sistem de post-tratament a gazelor arse dezvoltat de către Komatsu ce include sistemul selectiv de reducere catalitică (SCR), scade puternic emisiile nocive de NOx, protejând operatorul și toate persoanele prezente în apropierea utilajului, ceea ce reprezintă un avantaj evident atunci când se lucrează în apropierea marilor aglomerări urbane.

De la un buldoexcavatorul utilizatorii săi se așteaptă la o versalitate deosebită, acesta trebuind să lucreze rapid și continuu pe orice tip de șantier. Din acest motiv, Komatsu a ales noul modul de comandă și control Closed Load Sensing System ca “inimă” a sistemului hidraulic al noului buldoexcavator. Eficiența acestuia este suplimentată de către sistemul cinematic sub formă de paralelogram de acționare a brațului, o soluție exclusivă Komatsu, care reprezintă cea mai bună tehnologie disponibilă pe piață atunci când se lucrează cu echipament de stivuitor.

Funcția standard „Return to Dig”, un comutator Kick-down, ce permite trecerea rapidă de la cea mai înaltă treaptă de turație la cea mai joasă și, pentru încărcător, un nou sistem automat de accelerare a mișcării  “speed up” și o funcție de permite menținerea cupei la nivelul solului, urmărind conturul acestuia, confirmă înalta calitatea a noilor buldoexcavatoare Komatsu, acestea putând fi regăsite în dotarea standard.

Siguranță, confort și o mentenanță simplă

Siguranța pe șantier a operatorului și a celorlalți lucrători reprezintă prioritatea numărul unu pentru Komatsu.

Noile supape de control al debitului hidraulic ce previn mișcările necontrolate ale echipamentului de lucru sau a sistemului de calare în cazul ruperii neașteptate a unui furtun sunt incluse în dotarea standard. Alte funcții importante pentru operator, incluse în dotarea sa sunt reprezentate de către noul întrerupător secundar „Oprirea motorului”, accesibil de la nivelul solului, un nou mod de blocare „Travel Neutral”, noile funcții „Street Mode” și o nouă alarmă optică de fixare a centurii de siguranță completează viziunea Komatsu de a lucra într-un mediu sigur.

De asemenea, întreaga  consolă de comandă și control a operatorului a fost reproiectată. O nouă pedală de accelerație, afișarea nivelului de combustibil și scaunul operatorului, care are acum un sistem de amortizare cu aer comprimat în dotarea standard completează aspectul unei cabine extrem de confortabile, oferind un mediu de lucru productiv pentru operator.

Cea mai recentă versiune a binecunoscutului sistem de monitorizare wireless KOMTRAX și un nou monitor multifuncțional color de 7” ce poate afișa în paralel mai multe informații vitale, precum consumul de combustibil sau cele legate de întreținere îmbunătățesc comunicarea între mașină și operator și contribuie la optimizarea costului total de proprietate TCO.

Acumulatorul, sistemele de comandă principale și releele electrice sunt amplasate astfel încât să poată fi accesate simplu și rapid, oferindu-se astfel posibilitatea de a realiza o mentenanță rapidă a sistemului electric.

Pentru mai multe detalii tehnice si cerere oferta va rugam sa accesati urmatorul link:

GAMA DE BULDOEXCAVATOARE KOMATSU

Share this post