Noutati & presa

Komatsu Europe a celebrat 50 de ani de existență

Anul 2017 este marcat de câteva evenimente deosebite pe piața construcțiilor, două dintre cele mai importante având legătură directă cu unul dintre cei mai mari producători de utilaje pentru construcții și dezvoltator de tehnologii din lume: Komatsu. 

Astfel, luna iunie a debutat cu sărbătorirea a 25 de ani de la înființarea companiei Marcom, unul dintre cei mai importanți dealeri Komatsu din Europa centrală și de est și, de asemenea, distribuitorul cu cel mai mare număr de utilaje comercializate în România.

La celebrarea evenimentului din România au fost prezenți directorii generali sau reprezentanții europeni ai mărcilor de utilaje și echipamente distribuite de compania Marcom, aceștia fiind primiți de către dl. Constantin Marcu, director general Marcom RMC’94. La acest eveniment important a participat și Masatoshi Morishita – Managing Director&CEO Komatsu Europe. Acesta a subliniat importanța colaborării cu societatea Marcom: “ Îl felicităm pe domnul Marcu pentru succesul afacerii pe care o conduce și sperăm să lucrăm la fel de bine și în viitor. Sunt foarte mulțumit de parteneriatul pe care îl avem cu Marcom și sper ca împreună să facem și mai mulți clienți fericiți, de acum înainte. Chiar și comparativ cu alte țări europene, Marcom deține un nivel înalt în ceea ce privește menținerea bazei de clienți Komatsu, care ne folosesc astăzi utilajele, iar acesta este un lucru demn de lăudat și de apreciat. Putem conta pe Marcom că va menține o bază stabilă și o afacere solidă”. Cu această ocazie, dl. Morishita a invitat pe cei prezenți la sărbătorirea a 50 de ani de la înființarea Komatsu Europe.

Pe 21 și 22 septembrie 2017, alături de toți angajații săi și de reprezentanți ai distribuitorilor și furnizorilor europeni, Komatsu Europe International N.V. (KEISA) a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare, în cadrul unei ceremonii formale ce a avut loc la sediul central din Vilvoorde al companiei, urmată de un eveniment la Castle Ter Block, în Overijse, lângă Bruxelles. Printre cei 300 de invitați care au onorat cu prezența impresionanta celebrare, s-au numărat Tetsuji Ohashi, Președinte și CEO al Komatsu Ltd, Peter Howe, Președinte KEISA al board-ului director, Mas Morishita, KEISA CEO și Director General KEISA, Lodewijk De Witte, Guvernator al provinciei Flemish Brabant, Hans Bonte, Primarul orașului Vilvoorde, și Excelența Sa Hajime Hayashi, Ambasadorul Japoniei în Belgia.


Un eveniment emblematic

Un eveniment deosebit, care a reunit pe parcursul unei zile tradiții a două culturi emblematice mondiale: cea japoneză și cea europeană. După discursurile oaspeților speciali și turul depozitului ce aparține sediului central din Vilvoorde, evenimentul s-a mutat într-o locație deosebită: Castle Ter Block. Aici au fost decernate premiile dedicate celor mai vechi distribuitori europeni și angajați ai producătorului Komatsu. Seara au avut organizate o serie de evenimente legate de cultura japoneză, fiind ținută o ceremonie “kagami biraki”, a fost deschis un butoi cu sake, iar obiectivele Komatsu au fost repetate în timpul unui ritual “Daruma doll”.

O jumătate de secol pe continent european

Numită “N.V. Komatsu Europe S.A” atunci când a fost fondată în 1967, Komatsu Europe este unul dintre primele sedii înființate în afara Japoniei de Komatsu Ltd., renumitul producător de echipamente de construcții și industriale, cu sediul în Tokyo. Localizată inițial în Antwerp, apoi în Haren, în zona orașului Bruxelles, Komatsu Europe s-a mutat în 1973 în Vilvoorde, lângă aeroportul Bruxelles și într-un nou centru european de coordonare dotat cu un depozit separat pentru piese de schimb.

În decembrie 1989, compania a fost redenumită oficial “Komatsu Europe International N.V.”, cu scopul de a coordona și extinde operațiunile Komatsu pe întreg teritoriul Europei. În 2005, a fost lansat “Komatsu Financial Europe”, un program menit să le furnizeze clienților soluții financiare personalizate și costuri de exploatare mai mici. În anul 2006 centrul a fost extins prin construirea a noi clădiri în care se află birorurile și sălile de ședință din prezent.

Astăzi, Komatsu Europe numără peste 300 de angajați. Tehnicieni, experți în vânzări, marketing și juriști lucrează alături de staff-ul administrativ și de o rețea vastă de peste 40 de distribuitori și 5 fabrici Komatsu. Komatsu Europe dezvoltă, produce și importă echipamente premium pentru construcții, servicii municipale și pentru minerit pentru piețele din Europa și Nordul Africii. Este specializată în tehnologii terasiere precum cele integrate în modelele exclusive Hibrid sau cele dotate cu control inteligent al mașinii.

Înalta tehnologie a echipamentelor Komatsu este recunoscută la nivel mondial pentru productivitatea, fiabilitatea, operarea economică, ușurința în utilizare și siguranța de care dă dovadă. “În calitate de lideri ai acestei industrii, atât în fapte, cât și în vorbe, Komatsu Europe urmează vechea filozofie a brandului: cu un focus constant asupra inovației, oferim produse unice și fără rival, și furnizăm servicii de cea mai înaltă calitate către clienții noștri, pentru a le permite să se dezvolte și să-și îndeplinească obiectivele”, a declarat Mas Morishita, CEO și Director General al Komatsu Europe.

Komatsu Europe este, de asemenea, și centru pentru Operațiunile de Piese de Schimb Komatsu KEPO. Un depozit de 60.000 de mp conține peste 200.000 de piese de schimb ce pot fi trimise rapid către distribuitorii Komatsu din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. “Komatsu Europe va continua să fie cel mai inovativ brand din industrie. Suntem mereu aici pentru clienții noștri. Lucrăm ca o echipă și creștem odată cu distribuitorii noștri”, a spus Dirk Stukkens, reprezentant al companiei japoneze și organizatorul evenimentului.

De-a lungul anilor, forța de muncă Komatsu Europe a generat creșteri importante în multe țări și pe multe piețe, împărtășind valori precum perseverență, eficiență și corectitudine: “Suntem toți extrem de mândri să ducem mai departe brandul Komatsu. Vom continua să muncim pentru a atinge în următorii 50 de ani, cele mai standarde înalte standarde ale filozofiei Komatsu”, a concluzionat Morishita.

 

 

*articol preluat din Revista Utilaje si constructii

Share this post