Noutati & presa

Utilaje Hybrid, KOMATSU HB365LC-3

KOMATSU HB365LC-3 cucerește lumea construcțiilor

De aproape 12 ani producătorul japonez Komatsu produce unele dintre cele mai eficiente utilaje terasiere din lume. Primele excavatoare pe șenile cu acționare hibridă Komatsu HB215LC hybrid au intrat în producția de serie în anul 2008. Gama de excavatoare hibride sa extins în scurt timp, cel mai nou model, Komatsu HB365LC/NLC-3, putând fi întâlnit pe șantierele din întreaga lume în mii de exemplare. Peste tot acesta lucrează la fel de eficient și cu un nivel de poluare extrem de redus, încă neatins de nici un utilaj cu acționare diesel clasică.

În România numărul de excavatoare Komatsu cu acționare hibridă este și el în creștere. Noi exemplare au fost  livrate chiar în perioada actuală pentru constructorii locali, de către unicul distribuitor autorizat Komatsu pentru toata gama de utilaje de constructii, minerit si stivuitoare, societatea Marcom RMC’94.

Economic, dar mult mai eficient

Cu un consum mai mic în medie cu 30%, putând atinge chiar 40% în anumite condiții de lucru față de un utilaj similar cu acționare cu motor diesel, Komatsu HB365LC/NLC-3 este nu numai economic dar și foarte eficient.

Deși motorul de bază este unul normal ca și putere pentru un utilaj din clasa de 30 t, tehnologia originală hybrid dezvoltată de Komatsu HB365LC/NLC-3 oferă performanţe extraordinare, indiferent de utilizarea excavatorului. Astfel, acesta consumă cu 30 – 40% mai puţin decât modelul similar acţionat numai cu motor termic, dar capacitatea sa de lucru este la nivelul utilajelor de săpare dintr-o clasă mai mare.

Un randament echivalent unui utilaj dintr-o clasă superioară este posibil, în primul rând dacă este disponibilă o putere de lucru mai mare. Acesta este de fapt unul din avantajele importante ale excavatorului hibrid Komatsu HB365LC/NLC-3.

Motorul EU Stage V ultra-silenţios, produs de Komatsu, fiabil și cu un consum optimizat electronic de combustibil produce 271 CP, fiind unul dintre motoarele cu cel mai bun cuplu din această categorie de mașini. Acesta primește în timpului lucrului, în cazul modelelor hibride Komatsu HB365LC/NLC-3, încă 71 CP în plus, atunci când este nevoie, datorită sistemului revoluţionar Komatsu Hybrid.

Rezistență deosebită în exploatare

Dar chiar dacă puterea de lucru este mare, rezistenţa legendară a componentelor sistemului hibrid rămâne la același nivel de fiabilitate care l-a consacrat de aproape 10 ani. Astfel, toate componentele hibrid sunt extrem de durabile, fiind dezvoltate și fabricate exclusiv de Komatsu, acestea fiind acoperite de o garanţie specială de 5 ani sau 10.000 ore de lucru.
La fel ca toate excavatoarele produse de Komatsu, acest excavator hibrid deţine o capacitate mare de ridicare și o stabilitate foarte bună, mișcarea de lucru de rotire fiind rapidă. Pentru o productivitate crescută, debitul hidraulic este optimizat automat, în special în cazul mișcărilor combinate, precum cele de ridicare și rotire, acestea având o viteză mare și, în același timp, asigurându-se toată forţa necesară.
Astfel, ciclurile de lucru sunt mai scurte și deci productivitatea orară mai mare comparativ cu un excavator cu acţionare diesel.

Pentru mai multe detalii tehnice si cerere oferta va rugam sa accesati urmatorul link:

GAMA DE EXCAVATOARE HIBRID KOMATSU

Share this post