Noutati & presa

Komatsu D155AX-8 – Nimic nu il poate opri

Komatsu Europe International lansează pe piaţa europeană buldozerul pe șenile D155AX-8. Cu o greutate de operare ce variază între 38.000 și 43.000 kg (în funcţie de configuraţia utilajului) și o putere netă de 354 CP, modelul D155AX-8 este propulsat de un motor Komatsu SAA 6D140E-7, ce îndeplinește integral normele de poluare EU Stage IV.

 

Răspunzand cerinţelor actuale in ceea ce privește protecţia mediului, buldozerul pe senile D155AX-8 demonstrează incă odată, prin performanţele oferite in cele mai dure medii de lucru, dar și prin consumul de combustibil redus și costurile de operare mai mici, comparativ cu generaţiile anterioare, poziţia de lider in tehnologie și inovaţie a producătorului japonez.

D155AX-8 este echipat cu cea mai nouă tehnologie de monitorizare la distanţă KOMTRAX™ ce permite accesul la informaţii atât prin intermediul portalului web, cât și prin intermediului smartphone-ului via KOMTRAX™ Mobile. Pe lângă furnizarea de date precum nivelul de combustibil, orele de operare, amplasarea echipamentului, notificări și alerte de mentenanţă, KOMTRAX™ are noi funcţii, precum cea de monitorizare a nivelului de AdBlue, de control al regenerării filtrului KDPF și de monitorizare a nivelului de combustibil. Sistemul de identificare a operatorului permite realizarea unor raporturi personalizate de lucru pentru fiecare dintre utilizatorii mașinii, în timp ce funcţia Auto Idle Shutdown contribuie la reducerea costurilor, reducând timpii în care motorul funcţionează în gol, fără ca utilajul să lucreze sau să se deplaseze.

Toate utilajele din noua generaţie Komatsu Stage IV beneficiază de sistemul Komatsu CARE®, un program complementar de mentenanţă, disponibil pentru cumpărătorii utilajelor. Pentru primii trei ani sau 2.000 de ore de funcţionare, Komatsu CARE® acoperă operaţiuni de mentenanţă programate din fabrică și realizate de către tehnicieni specializaţi cu piese de origine Komatsu.

Komatsu CARE® oferă până la două schimburi ale filtrului de particule diesel și două curăţări ale sistemului SCR . În plus, atât filtrul KDPF, cât și sistemul SCR beneficiază de garanţie pentru primii cinci ani de funcţionare sau 9.000 de ore.

Motorul Komatsu Stage IV – productiv, rezistent, eficient

Motoarele Komatsu Stage IV sunt construite pornind de la modelele anterioare, Stage IIIB, ale căror caracteristici au fost deja dovedite. Prin integrarea sistemului SCR , motoarele Stage IV contribuie și mai mult la reducerea emisiilor NO x utilizând sistemul de regenerare a filtrului prin arderea particulelor (DEF). Un sistem avansat de control electronic supraveghează nivelul fluxului de aer, injecţia de combustibil și parametrii de combustie. Funcţiile post tratare optimizează performanţele, reduc emisiile și permit diagnosticarea avansată. Toate acestea se traduc într-o reducere a consumului de combustibil fără vreun compromis în ceea ce privește performanţele în timpul lucrului. Motorul Komatsu utilizează un sistem de supraalimentare cu aer cu geometrie variabilă (KVGT), dar și un circuit de recirculare a gazelor arse (EGR) pentru un control mai bun al temperaturii și al aerului și pentru prelungirea ciclului de viaţă al componentelor motorului.

Pentru a asigura fiabilitatea și durabilitatea echipamentului în condiţii de lucru dure, Komatsu a dezvoltat întregul sistem, incluzând sistemul software de control, extreme de important pentru eficienţa operaţiunilor sistemului de tratare a gazelor arse. Acest sistem de control este de asemenea integrat în sistemul de diagnosticare de la bordul mașinii și în sistemul telematic standard, KOMTRAX™.

Conceptul patentat SIGMADOZER®, pentru o productivitate deosebită

Buldozerul D155AX-8 este echipat în dotarea standard cu o lamă SIGMADOZER®, cu o capacitate ridicată de lucru de 9,4 mc. SIGMADOZER® îmbunătăţește semnificativ performanţele buldozerului și crește productivitatea cu până la 15% comparativ cu o lamă convenţională, cu format semi-U. Lama beneficiază de un design special al părţii frontale pentru săparea și împingerea materialului către centrul lamei, astfel rezistenţa la săpare este redusă și prin urmare, puterea necesară este mai mică comparative cu modelul clasic. Astfel, pot fi dislocate cantităţi mai mari de material, fără a crește capacitatea motorului sau consumul.

Transmisia automatic îmbunătăţește eficienţa combustibilului

Modelul D155AX-8 este echipat cu o transmisie automată și convertizor de cuplu autoblocabil care contribuie la reducerea semnificativă a consumului de combustibil și furnizează o eficienţă excepţională a trenului de rulare. Convertizorul de cuplu autoblocabil transferă puterea motorului direct către transmisie, scăzând consumul de combustibil cu până la 10%, fără a afecta puterea oferită către echipamentul de lucru.

Confort și operaţiuni mai simple pentru operator

Sistemul de comandă și control Palm Command Control System (PCCS ), realizat pe baza unor studii aprofundate ergonomice, special conceput de Komatsu, oferă o poziţie de lucru relaxată și un control simplu al comenzilor cu scopul de a reduce oboseala operatorilor.

Acestea permit trecerea simplă de la o treaptă de viteză la alta și de la un mod de lucru la altul. Lama controlată electronic și joystickul de comandă al scarificatorului oferă o manevrabilitate excelentă a echipamentului. Atunci când se operează în condiţii de teren dificile, șasiul K-bogie menţine o aliniere corectă a rolelor pentru o deplasare fără șocuri, crescând astfel durata de viaţă a componentelor.

Noul buldozer pe șenile oferă un mediu de lucru confortabil ce îi permite operatorului să se concentreze asupra sarcinilor de lucru pentru un randament crescut. În echiparea standard este inclus cu scaun cu suspensie pneumatică și încălzire. Cabina este concepută pentru a îndeplini cele mai noi norme de protecţie la răsturnare (RO PS), oferind o vizibilitate laterală excelentă asupra perimetrului de lucru. Nivelul de zgomot în interiorul cabinei este redus, oferind operatorului un mediu liniștit. Un nou monitor LCD cu diagonala de 7”, de înaltă rezoluţie, afișează în timp real toate informaţiile referitoare la utilaj.

Share this post