Noutati & presa

Noua gamă DIECI, gata de pus la muncă!

Manipulatoare telescopice

Noua gamă DIECI, gata de pus la muncă!

DIECI este unul dintre cei mai respectați producători de utilaje de construcții specializate din Europa. Cu o tradiție de aproape 60 de ani, producătorul italian este recunoscut ca fiind producătorul primului manipulator telescopic din Europa, în anul 1983. Câteva momente importante marchează dezvoltarea activității Dieci, precum producerea în anul 2000 a primului manipulator telescopic cu rotație și deschiderea unei fabrici de producție ultra-moderne în anul 2007, una din primele complet automatizate din Europa. Investiția a fost susținută de ideea producerii unor utilaje de înaltă calitate la un cost mai mic, acest aspect putând fi și astăzi observat la toate modelele DIECI, echilibrul calitate – preț fiind totdeauna în favoarea clientului.

Dezvoltarea unor modele extrem de performantet atât în domeniul sectorului construcțiilor cât și al agriculturii, în special prin producția de manipulatoare telescopice specializate, a atras o cerere a pieței din ce în ce mai mare, în prezent utilajele sale fiind vândute pe piețe extrem de competitive precum cele din America de Nord sau Asia.

Noua gamă de construcții: ICARUS și DEDALUS

În afara modelelelor HERCULES 210, PEGASUS 45.30 și 40.18, sau APOLLO 26.6, deja cunoscute în Europa, dar și în România, unde sunt comercializate de către societatea  Marcom RMC’94, sunt disponibile acum pentru livrare noile utilaje de construcții ICARUS 50.18 GD și DEDALUS 30.9 GD.

Aceste vehicule sunt dotate cu noua cabină GD, deja testată pe maşinile agricole, aceasta aducând un plus de confort pentru operator, nemaiîntâlnit pentru un vehicul de construcţii de acest tip, dar şi fiabilitate, siguranţă şi simplitate în exploatare. Distribuţia uniformă şi intuitivă a echipamentelor de control, dar şi simplitatea comenzilor şi eficienţa acestora, fac munca mult mai uşoară şi productivă. De exemplu, întrerupătoarele sunt retroiluminate și o cotieră reglabilă este special proiectată pentru noul joystick cu selector înainte – înapoi (fwd / rev) care asigură un control mai precis, fiind mai confortabil de utilizat și mai intuitiv în momentul deplasării utilajului.

Sistemul complet electronic de control este o creaţie exclusivă DIECI, toate informaţiile necesare fiind afişate în timp real pe un ecran LCD de 7 inchi. Sistemul CAN-BUS dezvoltat de DIECI este unic pe piață, acesta oferind date complexe în timp real, dar care sunt simplu de accesat de către operator prin intermediul unor informații grafice intuitive.

Versatilitatea noilor modele se datorează și propulsorului Kubota de 85 kW, cuplat la o transmisie hidrostatică controlată electronic.

Utilajele pot fi echipate cu un sistem automat de recunoaştere a ataşamentelor folosite, astfel încât acestea să poată fi folosite integral pentru lucrul pe şantier, timpul pierdut pentru setarea sistemului hidraulic sau a celui electric reducându-se la minim.

Siguranţa a fost mereu o preocupare pentru DIECI, iar asta se vede cel mai bine la modelele Icarus şi Dedalus, echipate cu diverse sisteme de protecţie, cum ar fi Load Limit Control, Anti-Rollover sau Transvers Self-Levelling. Stabilitatea laterală atunci când utilajului lucrează cu brațul ridicat este asigurată de blocarea punții spate, în timp ce frâna de parcare se activează automat la oprirea motorului. Vizibilitatea excelentă oferită de noua cabină operatorului este îmbunătățită atunci când se lucrează noaptea sau în condiții de vizibilitatea redusă datorită noilor faruri și lumini LED.

Accesul la piesele care necesită întreţinere periodică se face extrem de uşor, modularitatea fiind cuvântul cheie în construcţia echipamentelor. De exemplu, DIECI recomandă schimbul de ulei hidraulic după 2.000 de ore de funcţionare, astfel costurile totale sunt mai mici decât la alte utilaje de același tip.

Un utilaj de concepție nouă interesant pentru activitatea în interior sau spații aglomerate este DIECI Apollo 20.4, perfect adaptat pentru lucrul în spaţii înguste. Deși putem spune că este specializat pentru astfel de lucrări dificile, constructorul nu a făcut nici un rabat de la calitate și nici din punct de vedere tehnologic, productivitatea şi fiabilitatea sa rămânând la același nivel înalt ca și celelalte utilaje din noua serie.

DIECI Apollo 20.4 are o ergonomie a cabinei îmbunătăţită, greutatea sa redusă permițând echiparea cu un motor Kubota  de 50 de cai putere, cuplat la o transmisie hidrostatică. Atât carburantul, cât şi uleiul hidraulic, sunt stocate în rezervoare cu o capacitate de 60 de litri fiecare.

Pentru mai multe detalii tehnice si cerere oferta va rugam sa accesati urmatorul link:

GAMA DIECI MANIPULATOARE TELESCOPICE

 

Share this post