Noutati & presa

Utilaje de înaltă eficiență – Komatsu WA 475-10

 

poza-articol-wa475

 

Utilaje de înaltă eficiență

Komatsu WA 475-10, consum mai mic cu 30%

În toamna anului trecut, tehnologiile Komatsu au fost din nou în prim-plan, odată cu lansarea noului încărcător frontal de mare randament Komatsu WA 475-10. Dispunând de o tehnologie originală – transmisia mecanică hidraulică (KHMT) dezvoltată de către inginerii japonezi, acest încărcător de 25 t beneficiază de asemenea de cel mai modern motor de ultimă generație ce corespunde normelor de poluare EU Stage V.

Fără să renunțe la nici unul dintre avantajele tehnologice recunoscute de către utilizatorii săi din întreaga lume, WA475-10 este cu până la 30% mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Noul încărcător estse o combinație excepțională de eficiență, productivitate și ușurință în exploatare, fiind perfect adaptat pentru orice activitate ce presupune săparea și transportul unor cantități mari de material.

O soluție tehnologică unică pentru provocările șantierelor de mâine

Dacă cerințe precum costuri de exploatare reduse și randamente înalte sunt absolut normale din partea cumpărătorilor utilajelor terasiere, în prezent constructorii de utilaje trebuie să facă față unor noi provocări. Șantierele din întreaga lume au devenit din ce în ce mai specifice, de multe ori aceleași activități standard de săpare sau transport trebuind să fie realizate în moduri diferite, chiar și pentru șantiere din aceeași țară sau zonă geografică.

Pornind de la constatarea că fiecare șantier reprezintă o nouă provocare, utilajele trebuind să facă față unor cerințe mereu în schimbare, noul încărcător Komatsu WA475-10 este considerat ca fiind, din nou, un deschizător al unei noi ere, în care eficiența joacă un rol esențial, capacitatea de a se adapta pe loc oricăror cerințe de lucru devenind însă la fel de importantă.

Komatsu WA475-10 oferă o forță de ridicare mult mai mare și o productivitate măsurată în tone /oră mult mai mare decât celelalte utilaje din clasa sa, fiind un lider de piață din acest punct de vedere. Acest lucru este evident în special pe șantiere ce presupun spații înguste de încărcare, acolo unde utilajul trebuie să se deplaseze în V pentru a lucra.

Controlul independent al deplasarii si al echipamentului de lucru, o inovație unică în domeniu

Deplasarea încărcătorului și utilizarea cupei de încărcare sunt acum controlate independent prin intermediul pedalei de accelerație a utilajului și respectiv al unui joystick, astfel încât operatorul are permanent un control total și exact atât asupra sistemului de deplasare cât ți asupra sistemului hidraulic de lucru.

Niciodată nu a fost mai ușor pentru un operator să găsească echilibrul corect între tracțiune și puterea de săpare a cupei,  încărcătorul Komatsu WA475-10 caracterizându-se printr-o deplasare rapidă și precisă în cadrul zonei de încărcare și printr-un un ciclu de lucru foarte scurt.

Confortul operatorului – esențial pentru productivitate maximă

Pentru a oferi cel mai bun consum și cel mai înalt randament din clasa sa, la proiectarea noului încărcător Komatsu WA475-10 sa ținut cont de importanța confortului operatorului în timpul lucrului. Astfel, noua cabină cu care este dotat utilajul este mai spațioasă comparativ cu modelele anterioare, în același timp nivelul maxim de zgomot în interior, în timpului lucrului, fiind de doar 70 dB (A).

Cu doar patru montanți care fac legătura între geamurile laterale și cele din spate, suprafața vitrată a noului încărcător este impresionantă, oferind o vizibilitate perfectă în timpul lucrului. În plus, chiar dacă suprafața de geamuri este mare, praful nu poate intra în cabină, indiferent de mediul de lucru, datorită unei presiuni interne a aerului ușor mai mare decât cea din exterior.

Accesul la motor se face rapid, la nivelul intrării în cabină, o balustradă specială și trepte antiderapante garantând tehnicianului de intervenție o siguranță 100%.

Accesul la sistemul de răcire al motorului se face de asemenea foarte simplu, de la nivelul solului. Sistemul include un ventilator cu sens de rotire reversibil, care demonstrează încă odată capacitatea utilajului de a face față oricărui tip de șantier, cu oricât de mult praf.

Radiatorul  cu ventilator reversibil împiedică creșterea temperaturii lichidului hidraulic sau a celui de răcire a motorului în timpul lucrului. Astfel, în momentul în care filtrele sunt îmbâcsite, pentru a păstra eficiența lor, ventilatorul schimbă direcția de rotire, suflând cu putere particulele cele mai aderente de pe suprafața acestora. Acționarea reversibilă a ventilatorului poate intra automat în funcțiune sau poate fi comandată manual de către operator.

Mai mult decât eficient

Komatsu WA475‑10 este de două ori eficient: sistemele electronice de control și comandă ale sistemului hidraulic ce livrează o putere de lucru incredibilă oferă operatorului cel mai simplu mod de a controla exact mișcările de lucru ale cupei și  de a obține cele mai bune rezultate, în cel mai scurt timp, cu cel mai redus consum de combustibil.

Sistemul automat de săpare comandă mișcările de basculare și de ridicare a cupei, fără intervenția operatorului, datorită unui senzor de presiune montat pe echipamentul de lucru. Acesta adaptează astfel automat poziția cupei în funcție de materialul cu care se lucrează, recunoscând tipul de material, densitatea acestuia și alte informații necesare fără a fi necesară setarea acestora de către operator. Astfel, operatorul lucrează mai relaxat fiind sigur că gradul de încărcare a cupei și viteza de lucru sunt cele potrivite.

În același timp, întreg sistemul de deplasare a fost reproiectat, fiind mai puternic și mai precis. Astfel, operațiunile de încărcare și transport pe teren accidentat sunt realizate mai ușor și mai rapid, utilajul putând să se deplaseze lin, fără pierderi de material din cupă.

Cupa are și ea o nouă geometrie. Aceasta a fost modificată de către specialiștii japonezi, pentru a se obține un grad maxim de încărcare în momentul săpării, fără ca materialul încărcat să alunece înapoi. Astfel, gradul de umplere poate crește cu până la 20%. Din punctul de vedere al formei, partea de jos a cupei este mai alungită, deschiderea mai mare pentru o încărcare mai ușoară iar partea din spate rotunjită, pentru a facilita o umplere mai bună.

Pentru mai multe detalii tehnice si cerere oferta va rugam sa accesati urmatorul link:

Incarcator frontal WA475-10

.

Share this post