Noutati & presa

DIECI se intoarce la Sochi

Putem spune de acum ca Dieci are o noua casa in Sochi, pe malurile Marii Negre, la circuitul Autodrom. Acesta a fost prezent pe 30 aprilie la Rusia Grand Prix, unde pilotul echipei  Mercedes – Valtteri Bottas, a atins primul linia de sosire, inaintea lui Kimi Raikkonen – Ferrari.

Circuitul de la Sochi este unul dintre cele mai lungi din campionatul F1 (aproape 6 km), alaturi de cele de la Spa-Francochamps si Silverstone si sinuos, de-a lungul cladirilor futuriste construite in 2014 pentru Jocurile Olimpice de Iarna, precum Stadionul Olimpic Fisht si Domul de Gheata Bolshoy care definesc orizontul circuitului.

Anul acesta, circuitul a prezentat de asemenea si culorile specifice utilajelor Dieci, utilaje care au fost destinate serviciului de recuperare a masinilor avariate pe parcursul cursei. Nu mai putin de 12 manipulatoare telescopice (10 x Zeus 37.7 si 2 x Dedalus 30.7) au fost trimise la Sochi pentru astfel de misiuni, special echipate si vopsite in doua culori, pastrand acelasi stil al masinilor de Formula 1.

Echipamentele au fost operate de TES GROUP, unul dintre distribuitorii oficiali Dieci in Federatia Rusa, care au pus la dispozitie alaturi de echipamentele amplasate strategic, pregatite sa intervina si o echipa formata din 16 oameni care sa le manipuleze (14 operatori si 2 tehnicieni mecanici), oferind astfel sprijin comisarilor de cursa pe parcursul evenimentului.

Considerand caracteristicile provocatoare ale circuitului si lupta acerba dintre Ferrari si Mercedes pentru ocuparea locului fruntas in topul F1, probabilitatea ca utilajele de recuperare sa fie chemate in ajutor era destul de mare. Si asa s-a si intamplat!   Echipele de recuperare au fost antrenate in mici interventii rutiere pe durata unor sesiuni de practica, insa, in timpul curselor a fost pusa in centrul atentiei toata eficienta, disponibilitatea si viteza echipelor si echipamentelor.

Manipulatorul Dieci Zeus 37.7, pozitionat in zona de iesire a circuitului, a fost nevoit ca in decurs de cateva minute, sa intervina in urma coliziunii dintre monoposturile pilotilor. Romain Grosjean si Jolyon Palmer, sa ridice si sa scoata masinile avariate de pe traseu, in timp ce comisarii de cursa indepartau fragmentele periculoase.

Datorita profesionalismului echipei si a utilajelor Dieci, aceasta problema a fost rezolvata intr-un timp foarte scurt. Circuitul de la Sochi gazduieste multe alte evenimente sportive in plus fata de Formula 1; echipa TES GROUP va ramane in Soci in tot sezonul 2017 pentru toate celelalte curse organizate la Autodrom: competitiile Formula 3, Formula 4, Endurance si Max Power Cars. Toate acestea fac dovada pasiunii pentru motoare care uneste Dieci cu lumea caleidoscopica a curselor.

Share this post