Noutati & presa

Komatsu Europe lanseaza noile mini excavatoare MR-5

Puternice, remarcabile in spatii restranse si usor de intretinut: noile PC30MR-5, PC35MR-5, PC45MR-5 si PC55MR-5.

In februarie 2017 Komatsu Europe International anunta noua gama de mini excavatoare MR-5 pe piata europeana. Noile 4 modele de mini excavatoare hidraulice au o raza de rotire redusa a platformei de lucru si brate de excavare cu rotire independenta, care le permit sa lucreze in spatii inguste.

Noua generatie de mini excavatoare MR-5 evidentiaza know-how-ul fara egal Komatsu si resursele din toata lumea, aducand valorile industriale de top in sectorul mini excavatoarelor. Gama de mini excavatoare MR-5 include numeroase caracteristici remarcabile in premiera pentru acest sector. Confortul operatorului, securitatea, in lucru, conceptia ergonomica, consumul scazut de combustibil, gradul ridicat de controlabilitate, Komtrax nivelul 5, precum si specificatiile numeroase si deosebite, unice pentru aceasta clasa de utilaje,  aflate in dotarea standard, satisfac cele mai inalte nivele ale asteptarilor clientilor de la un mini excavator.

“Noile utilaje sunt concepute atat pentru o versatilitate superioara, siguranta si confort, cat si pentru costuri de operare reduse. Sunt utilaje perfecte pentru santierele cu spatii restranse, putand fi utilizate in constructii, amenajari peisagistice si alte aplicatii similare”, afirma Emanuele Viel, KEISA Group Manager pentru Utility.

Toate cele 4 noi mini excavatoare au motor cu control electronic, fie cu o cilindre de 1,64 litri si 18,2 kW (24,4 CP) – pentru PC30MR-5 si PC35MR-5, fie cu o cilindre de 2,19 litri si 29,6 kW (39,7 CP) – pentru PC45MR-5 si PC55MR-5. Noile mini excavatoare consuma cu pana la 5% mai putin combustibil decat gama anterioara MR-3 de mini excavatoare, fara reducerea performantelor functionale sau a productivitatii.

 Performante optime

Solutiile de proiectare Komatsu, robuste si de incredere, au redus si mai mult timpii de neutilizare a utilajelor datorita defectiunilor. Atat decelerarea automata la turatia de ralanti, cat si oprirea automata programabila a motorului la ralanti, sunt dotari standard pentru reducerea consumului de combustibil, reducerea costurilor de service si cresterea valorii reziduale a mini excavatoarelor. Linia hidraulica proportionala suplimentara, de asemenea in dotare standard, creste productivitatea si si versatilitatea utilajelor cand lucreaza cu atasamente.

Noile sisteme de comanda hidraulice cu control electronic, utilizate pentru prima oara la mini excavatoare, le optimizeaza performantele si le reduc consumul de combustibil indiferent de specificul lucrarii.

Modurile de lucru selectabile, un concept rezervat anterior pentru excavatoarele hidraulice de talie mare , asigura o operare relaxata si profituri crescute.

Confort de prima clasa pentru operator

Cabina noii game MR-5 a fost reproiectata, atat in interior cat si in exterior, pentru o mai multa functionalitate si un nou “look”. Accesibilitatea a fost imbunatatita datorita proiectului noilor usi cu balamale si, de asemenea, a fost introdus un monitor LCD de 3,5” multifunctional cu inalta rezolutie care afiseaza informatii despre programul de mentenanta si care imbunatateste usurinta in operare a utilajului. Un afisaj tip scala al nivelului de combustibil sporeste confortul operatorului.

Securitate si siguranta

Sistemul cu maneta de stabilire a pozitiei neutre de operare este o caracteristica de securitate performanta, impreuna cu un al doilea dispozitiv de oprire a motorului si cu un indicator de utilizare a centurii de siguranta. Un dispozitiv de fixare a utilajului asigura o transportabilitate rapida si sigura a acestuia.

Cel mai nou sistem Komtrax de monitorizare wireless asigura flotei Dvs de utilaje un management si un sprijin de top, protejand utilajele impotriva defectiunilor si a utilizarii neadecvate, si garantandu-le o eficienta maxima.

Noile mini excavatoare MR-5 sunt produse de Komatsu Italia Manufacturing in Este, Italia.

Komatsu Italia Manufacturing este o subsidiara a Komatsu Ltd, al doilea producator si furnizor mondial de utilaje terasiere, constand in echipamente pentru constructii, echipamente miniere si echipamente compacte pentru constructii. Komatsu Italia Manufacturing produce de asemenea midi excavatoare, mini incarcatoare frontale cu virare prin derapare, buldoexcavatoare si excavatoare hidraulice pe senile cu o greutate mai mica de 17 t.  Prin reteaua sa de distribuitori, Komatsu ofera un program foarte performant de asigurare a pieselor de schimb si a service-ului pentru echipamentele sale. Komatsu furnizeaza cu mandrie produse de inalta calitate si de incredere timp de aproape 100 de ani.

Share this post