Noutati & presa

Manipulatorul Hercules in Romania

Ca membra NATO, Romania a lansat un program de modernizare a echipamentului furnizat fortelor armate, in conformitate cu standardele Organizatiei. Acest program a inclus si achizitie a 6 manipulatoare Dieci Hercules 210.10.

Din 29 Martie 2004 Romania a devenit membra NATO, aceasta fiind o decizie importanta pentru tara si cu un impact semnificativ pentru politica interna si externa: Organizația Tratatului Atlanticului de Nord confera Romaniei o imagine de siguranta si stabilitate in fata noilor aliante, ceea ce este un aspect vital in dezvoltarea tarii.  Romania in schimb, joaca un rol important, promoveaza valorile, scopurile si obiectivele Organizatiei si se alatura misiunilor NATO participand la misiuni comune ale NATO alaturi de alte state membre.

   
     

 

Romania a fost membra a fortelor aliate inca din timpul Razboiului din Golf si a participat la misiuni de mentinere a pacii in Angola, Bosnia, Albania, Afganistan si Irak, a sprijinit NATO in timpul crizei din Kosovo si este de asemenea membra a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE). Pentru a-si indeplini noul rol, Romania a lansat un program de modernizare a echipamentului furnizat fortelor armate, in conformitate cu standardele NATO.

Acest program a inclus si recenta achizitie a 6 manipulatoare Dieci Hercules 210.10, care vor spori resursele fortelor armate – esentiale pentru misiunile de peste mari – si de asemenea, resursele necesare in mentenanta instalatiilor militare.

Manipulatoarele Dieci Hercules 210.10 ofera toate plusurile pentru siguranta, manevrabilitate si confort, furnizand solutiile avansate ale sistemului hidraulic care  permite sa functioneze la adevaratul potential atat in santiere de constructii, mine si cariere, porturi navale, precum si lucrarile grele in general, inclusiv operatiuni militare. Dieci HERCULES 210.10 este echipat cu transmisie hidrostatica si un diferential central care fac posibila compensarea diferentelor de rulare a rotilor pe axele din fata si spate,  diminueaza solicitarile si cresc economia de combustibil.  Aceste masini sunt echipate de asemenea, cu senzor de incarcare si pedala de comanda progresiva pentru deplasari cu viteza redusa chiar si cu motorul turat – un ajutor de nadejde la incarcarea si descarcarea utilajelor.

Cele 6 manipulatoare HERCULES au fost furnizate cu un set complet de accesorii care pot face fata diversitatii utilizarilor asociate in mod obisnuit misiunilor militare. Planul de modernizare al fortelor militare romane este unul pe termen lung: finalizarea este programata pentru 2025, iar obiectivele sunt modernizarea facilitatilor, reducerea personalului si achiziționarea noilor tehnologii care sa respecte cerintele NATO.

Share this post