Noutati & presa

Komatsu WA270-7: Eficiența japoneză

Producătorul japonez Komatsu este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de utilaje pentru construcţii, tehnologiile proprii dezvoltate, motoarele moderne și eficienţa mașinilor sale fiind apreciate în fiecare an de sute de mii de operatori și proprietari de flote.

Succesul său, indiferent de continent sau activitate, are un numitor comun: în centrul atenţiei se află proprietarul mașinii, dar și operatorul său.

Intermat 2015 a reprezentat un moment important pentru industria construcţiilor din Europa, dar și din Africa, zeci de mii de vizitatori profesioniști venind în spaţiul expoziţional Villepinte de lângă Paris pentru a putea vedea cele mai bune utilaje din întreaga lume și bineînţeles pentru a alege viitoarele mașini. Standul Komatsu din interior, dar și spaţiile exterioare de demonstraţii au fost din nou pline de specialiști, ca de altfel la fiecare expoziţie internaţională, afluxul masiv de public specializat fiind normal în condiţiile în care numeroase utilaje de ultimă generaţie au fost prezentate pentru prima dată aici.

Încărcătorul frontal pe pneuri Komatsu WA270-7 a fost în centrul atenţiei publicului, acesta fiind un echipament utilizat în numeroase aplicaţii industriale și din construcţii.

Reducerea consumului de combustibil, eficienţa superioară prin reducerea perioadelor legate de mentenanţă și eliminarea opririlor neprogramate, dar și condiţii de lucru foarte bune pentru operator, nimic nu a scăpat atenţiei constructorilor japonezi care au oferit și de această dată un utilaj pentru performanţă.

 

Scurtă lecţie de eficienţă

Noul motor Komatsu de 149 CP, construit pentru a face faţă celor mai drastice norme de poluare în vigoare, reprezintă o piesă de rezistenţă în arhitectura internă a utilajului, acesta consumând cu 10% mai puţin combustibil comparativ cu modelul anterior, oferind un cuplu și o putere mai mare.

Komatsu, în calitate de lider tehnologic în domeniul hidraulicii aplicate a dezvoltat un sistem de comandă hidraulic Komatsu Variable Geometry Turbocharger (KVGT), care împreună cu sistemul EGR de recirculare a gazelor arse, ajută la obţinerea unui amestec comburant în camera de aprindere a motorului cu un dozaj exact aer/diesel, care să permită o ardere completă cu reziduuri minime, dar și o durată de viaţă mare a componentelor sensibile ale motorului.

Sistemul de filtrare a gazelor arse, Komatsu Diesel Particulate Filter (KDPF), un alt patent original, nu necesită intervenţia periodică a operatorului, acesta regenerându- se automat.

Sistemul de reglare automată a cuplului motor la valori optime, în funcţie de modul de lucru, Komatsu SmartLoader Logic asigură de asemenea o economie importantă de combustibil. Astfel, atunci când utilajul nu lucrează la potenţial maxim, de exemplu când se deplasează numai de la un șantier la altul sau efectuează mișcări cu cupa goală, cuplul motor se reduce automat datorită acestui sistem de control, deci implicit și consumul. În plus, sistemul lucrează independent de operator, acesta beneficiind de întreaga forţă necesară la cupă în mod automat, atunci când este necesar.

Încărcătorul frontal pe pneuri WA270-7 reprezintă o alegere excelentă, indiferent de activitatea care trebuie să o desfășoare, lanţul cinematic PZ utilizat la ridicarea cupei combinând avantajele lanţului cinematic Z cu ridicare paralelă. Datorită designului PZ este asigurată totdeauna o forţă de rupere mare la nivelul cupei, păstrând ulterior în timpul operaţiei de încărcare o linie paralelă cu solul ce împiedică pierderea accidentală a pământului din cupă. În plus, această variantă constructivă permite o vizibilitate foarte bună a operatorului asupra cupei sau atașamentelor.

Încărcătorul frontal Komatsu WA270-7 beneficiază de programul Komatsu CARE®, un program de întreţinere complementar, care acoperă pentru primele 2.000 de ore de funcţionare sau primii trei ani toate lucrările de întreţinere prevăzute de către producător, lucrările fiind executate de către tehnicieni special instruiţi de către Komatsu cu piese de schimb de origine. De asemenea, sunt oferite gratuit maxim două filtre de particule diesel, garanţia sistemului KDPF fiind de cinci ani sau primele 9.000 ore funcţionare.

Proprietarul utilajului sau responsabilul de flotă sunt informaţi în timp real despre numărul de ore de funcţionare, consum, locaţie, gradul de încărcare al sistemului hidraulic de lucru, atenţionări și avertizări privind perioadele de întreţinere sau eventualele probleme tehnice, precum și starea filtrului de particule datorită sistemului de monitorizare prin satelit KOMTRAX™ montat din fabrică de către producătorul Komatsu.

 Info

Încărcătorul frontal Komatsu WA270-7 este disponibil și în ţara noastră prin intermediul importatorului unic al mărcii, compania Marcom RMC’94, care oferă toate accesoriile de lucru solicitate de către utilizator și asigură service-ul pe perioada de garanţie și în afara ei pe întreg teritoriul ţării. De asemenea, compania furnizează și gama completă de consumabile și piese de schimb de origine.

Share this post