Noutati & presa

Excavatoarele hybrid Komatsu, deja la a treia generatie

Constructorul japonez Komatsu anunța în 2008 lansarea primului excavator cu acționare hibridă din lume, acesta fiind de altfel și primul utilaj de acest fel dezvoltat la nivel mondial.

Astăzi, Komatsu Europe International N.V. anunţă lansarea celei de-a treia generaţii de excavatoare hidraulice hibride pe piaţa europeană. Modelul HB215LC-2 are o greutate operaţională de 22.550 kg, superioară versiunilor anterioare și o capacitate maximă a cupei de 1,68 mc.

HB215LC-2 are la bază experienţa pe care producătorul o deţine în proiectarea și fabricarea excavatoarelor hibride și este rezultatul anilor de cercetare și dezvoltare care reiterează angajamentul companiei pentru calitate, fiabilitate și iniţiativă în ceea ce privește protecţia mediului.

„Satisfacţia clienţilor este regula după care ne ghidăm”, declară Jim Venerus, Manager General Adjunct Marketing pentru Komatsu Europe. „Tehnologia hibridă unică Komatsu este recunoscută de către proprietarii și operatorii din Europa și din lume pentru eficienţa și fiabilitatea sa. Sistemul de monitorizare și control KOMTRAX™, standard pentru utilajele Komatsu, le arată clienţilor noștri, că în medie, economisesc 25% din combustibil cu ajutorul utilajelor hibrid, reducând semnificativ și emisiile de CO2”. În prezent, peste 2.500 de echipamente hibride Komatsu lucrează pe șantiere din întreaga lume.

Komatsu continuă să aducă inovaţii pe piaţa echipamentelor pentru construcţii și prezintă un excavator cu componente hibride îmbunătăţite și un nou motor Komatsu Stage IIIB. Ca de altfel toate excavatoarele producătorului japonez, acest model hibrid are o capacitate de ridicare sporită și o mare stabilitate, fiind totodată puternic și rapid. În același timp, aducând îmbunătăţiri tehnologiei hibride încorporate în modelul HB215LC-2, Komatsu a contribuit la reducerea consumului de combustibil.

Yoshihiro Kobayashi, Product Manager pentru excavatoare hibride Komatsu Europe, confirmă: „Noul HB215LC-2 le va permite clienţilor să realizeze economii de combustibil și mai importante. Desigur, acestea depend de aplicaţie, însă cele mai importante economii se realizează atunci când excavatorul operează cu atașamentele hidraulice. Din estimările noastre, investiţia suplimentară într-un echipament hibrid Komatsu poate fi amortizată în doi ani sau mai puţin.”

Cea mai nouă tehnologie KOMTRAX™ transmite informaţii privind operarea utilajului către un website securizat utilizând tehnologia wireless. Informaţii precum orele de lucru, locaţia utilajului, consumul de combustibil, atenţionări de funcţionare neconformă sunt transmise către aplicaţia web a sistemului Komtrax, pentru analizarea lor. Sistemul de monitorizare a flotei KOMTRAX™ crește astfel disponibilitatea utilajelor, reduce riscul de furt al acestora, permite realizarea unui diagnostic corect al funcţionării de către distribuitor și asigură un flux de informaţii extreme de utile pentru realizarea unei activităţi eficiente și productive.

Operaţiuni fără cusur, productivitate ridicată

Pentru noul model HB215LC-2 nu există intervale programate de înlocuire a filrului de oxidare catalitică (KDOC ). Designul integrat al filtrului KDOC îi oferă un ciclu de viaţă îndelungat și îi permite sistemului să îndepărteze cenușa utilizând „regenerarea pasivă” 100%, fără a fi nevoie de un filtru de particule diesel (DPF). Sistemul mai puţin complex și operaţiunile fără grijă pentru operator se traduc într-un cost de operare și de proprietate mai reduse.

Tehnologie de vârf

HB215LC-2 este acţionat de revoluţionarul sistem hybrid Komatsu, care funcţionează utilizând principiul regenerării și al depozitării energiei. Acest sistem include motorul electric Komatsu, un generator de putere, un ultra-capacitor și puternicul motor diesel SAA4D107E-2-A de 39 CP. Sistemul Ultra-Capacitor Komatsu permite o stocare a energiei rapidă și o transmitere instantanee a puterii.

Energia cinetică generată în timpul frânării este transformată în electricitate, care este mai apoi transmisă către invertor și captată de ultra capacitorul Komatsu. Atunci când echipamentul accelerează în condiţii de sarcină, energia captată este eliberată imediat pentru a fi utilizată de către structura superioară a utilajului sau pentru a asista motorul. Puterea suplimentară depozitată de către tehnologia hibrid reprezintă o putere adiţională disponibilă pentru a crește performanţele echipamentului prin sprijinirea motorului sau pentru rotirea braţului. Componentele hibride incorporate în modelul HB215LC-2 sunt acoperite de garanţia specială „5 ani sau 10.000 de ore de funcţionare.”

Confort fără compromis

Noua cabină furnizează un mediu de lucru mai confortabil și mai liniștit pentru a ajuta operatorul să maximizeze performanţele de lucru. Cabina certificate ROPS , special proiectată pentru excavatoarele hidraulice, este și mai robustă graţie structurii de metal ranforsate.

De asemenea, este așezată pe amortizoare hidraulice care ajută la reducerea nivelului de vibraţii. Scaunul pe suspensie de aer cu spătar înălţat și încălzirea în echiparea standard contribuie la îmbunătăţirea confortului operatorului.

Un monitor color LCD de 7” de înaltă rezoluţie are capabilităţi superioare, astfel că operatorul poate selecta cu ușurinţă până la 6 moduri de lucru pentru a adapta performanţele mașinii aplicaţiei. Panoul de control furnizează informaţii referitoare la ghidul ECO , recorduri operaţionale, istoricul consumului de combustibil și informaţii de utilizare. O cameră montată în spatele utilajului, cu un unghi de vedere larg, permite operatorului să vadă exact ceea ce se întâmplă în zona din spatele utilajului. Mai mult, cea de-a treia generaţie de excavatoare Komatsu a fost proiectată pentru operaţiuni de service mai simple și flexibilitate maximă.

Modelul HB215LC-2 include 50 de puncte de inspecţie pentru fiecare operaţiune de service. În plus, are două valve de service suplimentare pentru utilizarea cu atașamentele hidraulice, ca echipament standard.

Compania MARCOM RMC94 este unic distribuitor pentru România al mărcii KOMATSU.

Share this post