Noutati & presa

Noi modele Grove cu 5 axe

Producătorul mondial de macarale Manitowoc lansează în fiecare an noi modele, de fiecare dată inovaţia tehnologică și dotările de ultimă generaţie oferindu-le proprietarilor posibilitatea de a le utiliza pentru aplicaţii extrem de diverse.

 

România reprezintă o piaţă semnificativă pentru automacaralele GROVE, echipamente extrem de apreciate de către firmele specializate. Importatorul oficial al macaralelor Manitowoc, compania Marcom RMC’94 asigură servicii de consultanţă și întreţinere, precum și servicii after-sales pentru toate tipurile de mașini de ridicat.

Calitatea și rezistenţa în timp a automacaralelor Grove, combinate cu serviciile oferite de către reprezentantul din România au făcut ca în fiecare an parcul local de automacarale de la Manitowoc să crească constant. Astfel, numai în 2015, o singură firmă, Energoutilaj, a achiziţionat trei automacarale Grove echipate cu cea mai nouă tehnologie, de 130, 170 și respectiv 300 tone.

Perfecte pentru închiriere

Este de la sine înţeles interesul firmelor din România deţinătoare ale unor parcuri importante de macarale, pentru noile generaţii de echipamente Manitowoc, acesta fiind cu atât mai mare cu cât GROVE a lansat de curând o serie de automacarale tot-teren cu cinci axe. Acest tip de mașini sunt utilizate cu precădere pentru activităţile de închiriere, fiind perfect adaptate pentru toate genurile de lucrări, de la construcţii sau intervenţii în domeniul industrial și până la montarea macaralelor turn. După lansarea, la începutul anului, a modelului GROVE GMK5250L, constructorul american a mai prezentat profesioniștilor de pe întreg mapamondul două noi automacarale tot-teren GROVE cu cinci axe: modelele GMK5180-1 și GMK5200-1. Acestea au dotări îmbunătăţite și oferă avantaje similare celor oferite de către modelul GMK5250L, ca de exemplu noile contragreutăţi ce furnizează o flexibilitate maximă. Acum, utilizatorii au posibilitatea de a alege automacaraua perfect adaptată specificului pieţei și aplicaţiilor pentru care aceasta este utilizată, obţinând un profit maxim. Odată cu aceste noi modele cu cinci axe, clienţii au la dispoziţie cel mai mare număr de opţiuni pentru configurarea lungimii braţului și capacităţii de lucru.

Noile modele GROVE GMK5180-1 și GMK5200-1 au incluse tehnologiile avansate privind sistemul ambreiaj-retarder „VIAB-turbo”, ce asigură o manevrabilitate excelentă precum și interschimbabilitatea contragreutăţilor cu cele de la modelul GMK6300L, pentru o mai bună versatilitate. Toate macaralele cu cinci axe de la Grove sunt primele mașini de ridicat din lume care au implementată tehnologia VIABturbo care elimină supraîncălzirea fluidului și arderea ambreiajului, oferind o pornire și frânare fără uzură, în paralel cu o reducere semnificativă a consumului de carburant.

Avantaje pentru utilizator

Diagrame de sarcină competitive

Noile automacarale GROVE oferă combinaţii optime între braţ și prelungitor, un braţ telescopic de 64 m care poate fi extins cu două tronsoane zăbrelite de 8 m și un prelungitor de 18 m înclinabil hidraulic la 40°. Modelul GMK5180-1 de 180t capacitate are o contragreutate maximă de 50 t, iar modelul GMK5200-1 de 200t capacitate are o contragreutate maximă de 70t.

Propulsare cu un singur motor

GROVE GMK5180-1 si GMK5200-1 sunt acţionate de un singur motor diesel – EURO MOT 4/Tier 4 final – tip Mercedes-Benz OM471LA, cu 6 cilindri, puterea de 390 kW (520 CP) și moment maxim de 2.460. Motorul propulsează autoșasiul și acţionează suprastructura, ceea ce duce la un consum scăzut de carburant în timpul funcţionării cu până la 30%, reducerea greutăţii operaţionale și a costurilor de mentenanţă.

Beneficiile logistice

Contragreutatea poate fi configurată în 9 variante la modelul GMK5180-1 și chiar 10 variante pentru modelul GMK5200-1, cele mai grele plăci nedepășind 10 t, fiecare macara furnizând diferite configuraţii ale încărcării pe axe, răspunzând cerinţelor legislative ale fiecărei pieţe unde este comercializată. De asemenea, toate automacaralele GROVE pe cinci axe se pot deplasa în șantier cu toată contragreutatea, utilizatorul economisind timp preţios care altfel ar fi fost consumat cu instalarea/demontarea anumitor secţiuni. Plăcile contragreutăţii sunt interschimbabile cu cele de alte modele si de asemenea, noile modele GROVE beneficiază de utilizarea anumitor componente comune cu ale altor automacarale GROVE (de exemplu troliul auxiliar prezent pe modelul GMK5250L poate fi utilizat și pe celelalte două noi macarale GMK5180-1și GMK5200-1).

În interiorul șantierului deplasările sunt realizate ușor datorită sistemului de suspensie independente pe fiecare roată „Megatrak” și a sistemului de direcţie pe toate roţile (sisteme omologate GROVE), astfel că nici o axă nu trebuie suspendată în timpul deplasării, permiţând deplasarea cu contragreutatea optimă, suportată de controlul activ al suspensiei.

„Crane Control System” (CCS)

Noul sistem standardizat CCS prezintă o interfaţă de operare ușor de utilizat (prietenoasă), introdusă de Manitowoc pe toate modele de automacarale tot-teren lansate în acest an, ca și pe macaralele șenilate, macaralele mobile de șantier și macarale turn. Componentele noului sistem CCS și programul de operare au fost special proiectate, produse și testate în toată lumea de echipe de ingineri de la Manitowoc pentru a oferi cele mai înalte standarde de fiabilitate. De asemenea, operatorul beneficiază de un nou monitor, ușor de citit și utilizat, dar și de noi comenzi tip joystick.

Share this post