Noutati & presa

Trimble si Komatsu colaboreaza pentru imbunatatirea interoperabilitatii clientilor

Trimble (NASDAQ:TRMB) si Komatsu Ltd au anuntat colaborarea in vederea imbunatatirii abilitatii clientilor pentru schimbul de date de pe site-ul de Constructii 3D Komatsu si software-ul de constructii Trimble, facilitand gestionarea flotelor mixte de utilaje terasiere si pentru a permite o viziune mai ampla asupra operatiunilor site-ului. 

Ca parte a colaborarii, Trimble si Komatsu lucreaza impreuna pentru a dezvolta un program de interfatare a aplicatiilor (Application Program Interface – API) care sa permita compatibilitatea intre platformele lor software.

Software-ul Trimble® Connect™, un ecosistem de colaborare bazat pe cloud, va spijini platforma Komatsu – KomConnect, pentru a distribui date digitale de constructie de care pot beneficia semnificativ contractorii si managerii de proiect.

Colaborarea vine ca raspuns pentru nevoia clientului privind interoperabilitatea flotei mixte, cat si ca suport pentru initiativa japoneza i-Construction, un plan de a conduce inovatia si de a revolutiona productivitatea pe santierele de constructie prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Solutiile Trimble Connected Site® pun la dispozitia contractorilor o viziune completa a productivitatii din santier incluzand cantitatea materialelor si date privind volumul si compactarea, informatii despre gestionarea flotelor si a activelor, indiferent de marca sau modelul masinii.

Komatsu a introdus SMARTCONSTRUCTION, o solutie Internet of Things (IoT) pentru operatiunile de constructii din santier, in Japonia in 2015. Solutia, folosind tehnologia informatiilor, permite clientilor sa vizualizeze operatiuni despre lucratori, utilaje si suprafete de lucru direct pe platforma bazata pe cloud – KomConnect, pentru a crea un mediu de lucru mai sigur si mai productiv.

„Prin intermediul SMARTCONSTRUCTION, Komatsu isi va continua eforturile pentru a crea locuri de munca sigure si cu o productivitate ridicata”, a declarat Chikashi Shike, director executiv si presedinte al Diviziei de Promovare a Constructiilor Inteligente din Komatsu. „Colaborarea noastra cu Trimble este un pas important in sprijinirea clientilor nostri care opereaza flote de utilaje mixte, precum si sa raspunda cerintelor care vor permite constructorilor sa sprijine initiativa i-Construction a Japoniei.”

 “Trimble s-a angajat sa furnizeze un ecosistem de constructii complet pentru toti clientii. Noi credem ca solutia optima este aceea care este deschisa si suporta toti producatorii de utilaje,” spune Bryn Fosburgh, vice presedinte senior al companiei Trimble.”Suntem incantati sa lucram cu Komatsu pentru a imbunatati interoperabilitatea cu solutiile noastre menite sa extinda suportul nostru pentru clientii flotelor mixte de utilaje astfel incat sa putem crea in cele din urma medii de lucru inteligente pentru viitor.”

Trimble este un inovator de frunte al solutiilor hardware si software pentru ingineria civila si de constructii. Tehnologiile avansate ale companiei Trimble transforma munca pe perioada ciclului de viata al proiectului pentru proprietar, ingineri si contractori. Solutiile includ software de planificare si proiectare, precizie in controlul utilajului, pozitionarea santierului, tehnologiile mobile si conectivitatea in timp real. Ca parte a strategiei Trimble’s Connected Site, aceste solutii permit inginerilor civili si profesionistilor in constructii sa construiasca cu incredere, oferind imbunatatiri semnificative ale productivitatii in fiecare faza a unui proiect – de la conceptie si proiectare pana la constructie si intretinere.

Sursa: LinkedIn Troy Rigby

Share this post