Noutati & presa

Autogrederul Komatsu GD675-7 revoluționează șantierele

Autogrederele reprezintă un utilaj absolut de neînlocuit în cazul lucrărilor de infrastructură rutieră, de cale ferată sau aeroporturi, reprezentând cel mai rapid și sigur mijloc de nivelare la o cotă precisă a unor suprafețe mari de teren sau a prismelor de balast. Acesta este însă un utilaj destul de greu de manevrat, datorită numărului mare de manete de control a operațiunii de nivelare, operatorul trebuind să fie pregătit o perioadă lungă de timp pentru a oferi o bună productivitate.

 

 

Până acum.

Noul Komatsu GD675-7 are acum întreg sistemul de comandă a mișcărilor de lucru reproiectat, astfel că operatorul poate manevra un echipament complex precum motogrederul prin simpla mișcare a degetelor, mișcările brațului operatorului fiind reduse cu 90% comparativ cu un sistem de comandă standard. Împreună cu noul sistem de control al mișcărilor de lucru și noul tip de articulație “stop‐at‐center”, dar și o vizibilitate superioară asupra câmpului de lucru, cabina complet reproiectată oferă operatorului un mod de lucru plăcut, cu un nivel de stress și efort mult redus.

Transmisia integrată Komatsu, unică în industria construcțiilor, cu 8 viteze înainte și 4 înapoi, garantează o viteză de deplasare mare și un consum redus de combustibil, datorită sistemului direct drive. De asemenea, forța de tracțiune dezvoltată este mai mare comparativ cu modelele anterioare.

Sistemul de control al vitezei power shift, special proiectat pentru autogrederele Komatsu permite alocarea din mers a întregii puteri a motorului, dacă este necesar. În plus, un diferențial integral blocabil asigură, atunci când este necesar, în cazul celor mai dure condiții de exploatare, întreaga putere de tracțiune necesară.

Și cutia de viteze cu opțiunea shift este reproiectată, aceasta integrând un comutator Forward‐Neutral‐Reverse ce poate fi accesat de către operator cu un singur deget, fiecare mișcare a acestuia în timpul lucrului fiind acum mult mai simplă și cu un efort minim.

Noul KOMATSU GD675‐7 are și un volan reproiectat, mai mic, acesta având acum dimensiunile corecte din punct de vedere ergonomic, adaptate la noul mod de lucru. Această redimensionare îmbunătățește vizibilitatea, în plus operatorul conducând mult mai comod în timpul deplasărilor lungi, cu lama de lucru ridicată. O nouă comandă, sub forma unei padele, permite operatorului să țină mâinile permanent pe comenzile echipamentului de lucru, cu un efort fizic scăzut, dar să facă și mici reglaje ale direcției în timpului activității, fără a fi necesară rotirea volanului.

Noul braț al scaunului, reglabil pentru mai multe poziții de lucru, precum și comenzile  LH / RH pot fi adaptate cu precizie la preferințele operatorului datorită funcției de ridicare / coborâre și reglajelor manuale aduc de asemenea propria contribuție la crearea unui mediu de lucru eficient și deci la creșterea productivității.

Share this post